De la 1 ianuarie 2021 la traversarea podurile cu plată din Danemarca și Suedia (Storebælt ,Oresund) s-a trecut la un nou model de discount bazat pe clasa euro a autovehiculelor (Green rebate).

Acest lucru a condus la schimbarea modului de decontare de către clienți a costurilor de traversare. Astfel, cei mai mulți clienți de transport decontează costul la nivelul cel mai mic, pentru camioanele Euro 6.

Ca atare transportatorul plătește, iar clientul îl decontează ulterior.

Astfel, fiind vorba de sume importante, e necesară verificarea între costul suportat de transportator și rambursările clienților.

Pentru acest demers se poate folosi pagina Lista Rezervări din aplicația Soft-Transport, unde există o coloană pentru Valoare Beneficiar, care se completează cu valoarea rambursată de client.

Valoare Furnizor se completează cu valoarea de pe factura furnizorului, verificându-se în acest fel și dacă factura furnizorului e bine întocmită – adică nu conține mai multe treceri decât e cazul, tariful aplicat fiind cel corect.

Comparând Valoarea Beneficiar cu Valoarea Furnizor, putem aprecia dacă clientul a rambursat costul în cuantumul convenit.

Apreciem ca foarte utilă această verificare, lipsa controlului generând pierderi financiare însemnate!

Binențeles că acest control se poate extinde și pentru alte poduri/ tunele/ ferry, unde transportatorul este cel care plătește, iar clientul rambursează aceste costuri, într-un anumit procent sau într-o sumă fixă agreată de cele 2 părți, care poate să difere de costul real al traversării.

Introduceţi un comentariu