După cum stiti schimbarea sistemului de taxe de drum în Germania, începând cu 1 decembrie 2023, în funcție de clasa CO2, va aduce creșteri foarte mari cu costul taxelor de drum pentru marea majoritate a companiilor.

O chestiune practică care se ridică este cum evaluezi impactul acestor cresteri vis-a-vis de tarif? Aici mă refer în primul rând la clienții contractuali care nu rambursează taxele de drum în totalitate.

O metodă simplă pe care o puteți folosi este următoarea:

1. Din pagina (raportul) Taxe de drum selectați o perioadă, de exemplu luna octombrie 2023, care este o luna închisă, alegeti din zona de filtre Clientul pentru care doriți să analizați impactul si Țara – Germania, după care dați Caută. Notați totalul pentru coloana Cost Taxă Estimată (EUR) . Această coloană cuprinde taxele de drum estimate, salvate automat de cei care folosesc Here Maps, sau salvate manual de dispecer sau facturist folosind estimările altor planificatoare de rute, de exemplu Map&Guide.

2. Aplicați asupra Costului estimat cu taxa de DE procentul de crestere din tabelul de la adresa:

https://www.euload.com/file//Taxa_de_drum_Germania_din_01.12.2023.pdf

Suma respectivă va fi Creșterea de costuri estimată pentru clientul respectiv.

3. Din pagina (raportul) Statistica Lunara sau Statistica Km Comenzi , filtrati acceași perioadă si Clientul și notați Total KM Parcursi în luna respectivă pentru acel client, indiferent de țară.

4. Împărțiti cresterea de costuri estimata pentru clientul respectiv de la punctul 2 cu Total KM de la punctul 3, pentru a avea o idee asupra impactului vis-a-vis de tarif, sau altfel spus creșterea de tarif pe care ar trebui să o obțineți pentru a păstra aceeasi rată de profitabilitate cu clientul respectiv și după 1 decembrie 2023.

    De ce trebuie făcută această analiză separat pentru fiecare client? Pentru simplul motiv că ponderea KM rulați în Germania în total KM parcurși pentru fiecare client este diferită.

    Introduceţi un comentariu