Pare un lucru prea puțin legat de transport, dar de fapt, este un lucru de care ne lovim de foarte multe ori într-o zi!

De câte ori auzi în birou, nu știi ce număr de telefon are Ionică? Nu știi ce număr de telefon are BH01BTR?

Sau m-a sunat un șofer, oare cine o fi ?

Toate aceste lucruri în Soft Transport sunt rezolvate printr-un mic utilitar.

Ce înseamnă un mic utilitar?

Înseamnă un mic program ascuns în spatele unor iconițe mici de sus, din partea dreaptă a ecranului, iconițe care pot fi accesate indiferent unde te afli în program.

Una dintre iconițe, cea care are ca simbol ''telefonul'', face obiectul discuției noastre de astăzi!

Click pe iconiță și se deschide o agendă în care am toate listele de telefon ale angajaților proprii.

Acest utilitar funcționează și ca motor de căutare și de obicei așa îl și folosim.

De exemplu, dacă caut un anumit număr de înmatriculare, obțin ca rezultat șoferul de pe acest camion cu numărul de telefon personal și numărul de telefon de servici al șoferului.

În ce bază se face această căutare? Este simplu!

Șoferul respectiv are în prezent o comandă activă (în curs de execuție), împreună cu camionul căutat, sau ultima dată când a fost într-o comandă activă, a fost pe acest camion.

Am putea să căutăm chiar după nume; de exemplu, dacă am vrea să aflăm numărul de telefon al lui ''Bogdan'', introducem numele acestuia, dăm click pe '' Caută'', iar programul ne oferă pe toți angajații cu prenumele '' Bogdani', din baza noastră de date, fie că este șofer sau Tesa sau poate mecanic.

Ce am mai putea căuta cu ajutorul acestui utilitar?

De exemplu, dacă m-a sunat un număr de telefon și nu știu cine este, îl introducem în căsuță, dăm click pe căutare, iar programul ne oferă angajatul care are acest număr de telefon.

Rezultatele căutării se bazează pe ceea ce Inspectorul de Personal sau Biroul de Personal, introduce în baza de date referitor la angajați, aceste informații fiind corelate cu comenzile, astfel încât să putem căuta foarte rapid, inclusiv după numărul de înmatriculare al unui camion.

Sper că v-am convins de utilitatea unei agende electronice cu telefoanele de servici, care chiar dacă pare o chestiune care nu este atât de esențială, în schimb în lipsa ei se crează mult zgomot de fond aș zice eu; multe plimbări, multe întrebări în firmă pentru o informație relativ simplă.

Iată acum și provocarea zilei:

Vă provoc să cereți colegilor d-voastră Agenda Telefoanelor de Servici, să vedeți cât de rapid o găsiți, și dacă există o evidență unitară sau mai multe versiuni diferite, sau și mai rău, câți oameni atâtea versiuni!

Vă mulțumesc pentru atenție și ne auzim cât de curând, la o nouă provocare.

Toate cele bune, dragi prieteni!

Link Youtube pentru înregistrare (din seria Pastila de (Soft) Transport ) :

https://youtu.be/YELvCoqZJFU

Introduceţi un comentariu