Bună ziua dragi prieteni și bine v-am regăsit la un nou episod al Pastilei de (Soft) Transport!

Tema de astăzi: Un mic filmuleț, o mică incursiune în modul în care Soft-Transport te poate ajuta să ții evidența PAUZEI SĂPTĂMÂNALE URMĂTOARE A ȘOFERILOR!

Nu fac referire la o evidență în trecut pentru că acest lucru oricum îl ține tahograful, ci fiind vorba de dispecerat, ne interesează evidența următoarei pauze săptămânale (de 24 de ore,sau 45 de ore) pe care șoferul este obligat să o facă, evidență de care ai nevoie acum, pe loc, pentru a ști cum să planifici cursele pentru un camion.

Această informație, căreia sunt convinsă că managerii de transport îi cunosc importanța, la noi se ține oarecum simplu, în rubrica '' Situația Curentă Camioane'', pe care o folosim și sub denumirea de Situația de Dimineață a dispecerilor.

În această situație tabelară, fiecare rând reprezintă o comandă sintetizată, pe coloane apărând informații despre client, camion, remorcă, șofer, statusul execuției comenzii.

Ce putem observa aici este coloana de '' Weekend Break '', în care apare fie 45, fie 24 precum și data și ora limită la care trebuie să înceapă o nouă pauză săptămânală (latest start).

Această informație este introdusă de dispecer luni dimineața, având în vedere că majoritatea au deja pauza săptămânală încheiată.

Cum face acest lucru? Pur și simplu face click pe acea coloană, în dreptul comenzii respective și introduce data la care a început programul săptămânal, deci să spunem că a început programul săptămânal în 25 iunie la ora 08:00am și trebuie să facă o pauza de 45h. Programul îi calculează singur '' Data limită pentru Începutul Următoarei Pauze'' la maxim 6 intervale de 24h, dăm salvare și acest lucru rămâne salvat în această coloană pentru tot restul săptămânii.

Nu e nevoie ca dispecerul să șteargă această informație la începutul săptămânii viitoare, programul va ignora informația odată ce această dată limită a fost depășită.

Informația legată de weekend break nu este doar pentru folosul firmei sau cel puțin nu o folosește doar firma în mod direct la planificare, o poate folosi și clientul.

Tocmai de aceea, atunci când se transmite către un client această Situație de sinteză a Camioanelor pentru ziua respectivă, se transmite și această coloană Weekend Break.

Evident, se poate întâmpla ca o pauză de 24h să ajungă să fie de mai lungă de 24h deoarece nu ai ce să îi dai de lucru șoferului și nu ai atât de bine organizate comenzile, dar e bine de știut - dacă este permisă o pauză de 24h să încercăm să facem o pauză mai scurtă și să circulăm cât de mult se poate.

Am să vă dau și cu această ocazie, după cum v-am obișnuit în cadrul Pastilei, o mică provocare:

Ar trebui să îi întrebați pe dispecerii dumneavoastră, dacă au o evidență a pauzei săptămânale următoare pe care șoferii trebuie să o facă în vederea unei mai bune organizări a comenzilor și a întregului dispecerat.

Toate cele bune dragi prieteni!

Link-ul cu înregistrarea Pastilei:

https://youtu.be/x0EByRnzYIs

Introduceţi un comentariu